Balaton 2012

Nulladik nap

Nulladik nap, amelyen elfoglaljuk a szállást

Ez a kirándulás egy részemről felületesen sem megtervezett, “majd csak lesz valahogy” túra, mindent G. intézett, vagyis szinte majdnem mindent. A leírás is tömör, rövid lesz, inkább csak egy kis emlékeztető, néhány fényképpel.

Délután B.-t Ő.-ben veszem fel, megpakolom P.Laci kölcsön-utánfutóját kerékpárokkal és kissé aggódva, folyton visszapillantó tükörbe tekingetve útnak indulunk. Az út elején agresszív kamionosok keveslik szerelvényünk sebességét, majd Sárváron fagyizunk, G. és S. is itt csatlakozik hozzánk. Este Vonyarc', strand, fürdés a Balatonban, gyerekeknek jégkása.

Első nap, az indulás napja

Gyerekek kelnek először, annak ellenére, hogy este sokáig beszélgettek, és nehezen aludtak el, sőt éjjel nagyon meleg is volt. Jó időbe sikerül is elindulni.


Az indulás


Ezzel azért nagyon nehéz lenne

S. esik el Keszthelynél. Leülünk pihenni egy padra, ahol egy kék színű krétával rajzolt szívecske nyomatot hagy pólója hátulján. G. ezt indulás után közli vele, a kicsi úgy érzi, nagyon égő egy szívecskével a pólón mutatkozni emberek előtt, ezt a kréta nyomot menet közben fél kézzel kormányozva tüntetné el, és jön a gödör és persze jön az esés is...

Pihenő Balatonberényben, Reál boltnál. Kaja, presszó-padon fogyasztva. Már délre Fonyódon vagyunk.. Gyerekek kicsit nagyon sokat időznek a pisi-meleg vízben, de megússzák a napszúrást.
Iszapdobálás. Lángosozás. S.-nek mustáros (pfúj!) hot-dog.


Pihenő, valahol az úton

Érkezés Balatonlellére, a vége ugyan kicsit kínlódós, de megcsinálják a fiúk.


Fáradtság

Nem ez a nyár legmelegebb napja, de azért ez már a kánikula.

Este pizzázás a város végi motoros pizzériában, vicces képek készítése.


Itt pizzáztunk

   
Ezek meg a vicces képek a sorozatból


Második nap, amelyen még mindig négyen vagyunk
Reggel boltba (Reál) megyek, kicsit odább van, de legalább megismerem a belvárost is. Reggeli, tökölés, indulás, meleg.
Pihenő Balatonszárszón, ahol a József Attila múzeumot nem, de az emlékművet megnézzük.


Balatonszárszó, József Attila emlékmű

Többszöri pihenő után Siófokon az áhított gyros helyett pizza, görög saláta, rántott sajt, meg citromos sör.

Fürdés.
Gyerekek szinte a tó közepéig bemennek persze. Napszúrás ma is elmarad.
Siófokon maffia-sétány megtekintése.


Kis csapatunk

Balatonvilágos (vagy Aliga).

Club-aligán áthajtás 15 perces engedéllyel, ugyan nem ide küld a GPS, de érdekes a pálya. Próbáljuk mellőzni a 10%-os emelkedőt. Nem sikerül ...
Asi bácsiékat hívom, fél hétkor még nem indultak el.
Ping-pong B.-kával, váltakozó sikerrel.
Tekerek egyet a faluban, szép lenne a kilátás az aligai fennsíkról, de nagyon párás az idő.
Vidróczky sörök tesztje. Csúcs ez a termék, kár hogy nem sok helyen kapható.
Este Asiék is megérkeznek végül.

Harmadik nap, amelyen már hatan tekerünk tovább



Bolt a házban, (ezt gyerekek nagyon alaposan kihasználják) reggeli, indulás időben.
Fűzfőn szuper bobozás, gyerekek, felnőttek is élvezik.
Napközbeni strandolás kimarad. Valahol itt veszünk végre új markolatot B. biciklijére, mert a régivel már tele van a (???) marka.


Balatonfüred előtt - guruljon az élet - kerékpáros pihenőhely


Akkor mi most merre is megyünk?

Balatonfüred, szokásos kínlódásos érkezés.
Szállás légkondis házban (!), az Esterházy-strand árai kissé húzósak, ezért a pár méterre levő kicsi, de barátságos drótkötélpályás strandra megyünk.


Vízibicikli - ez azért nem az igazi

Este a vasútállomásnál levő arácsi Árnyas sörözőben vacsorázunk, a hely minősíthetetlenül rossz. Ne kelljen itt részleteznem, miért...


Negyedik nap, amelyen kis csapatunk célba ér.
Mivel előző nap este pék áru kivételével bevásárolunk,  így a reggelihez már csak ezt kell pótolni. Indulás után megvető pillantást vetünk a tegnap esti “buli” színhelyére, majd legurulunk a partra, és csatlakozunk a bicikliútra. Bár A.-nak korai kávét ígértem, ez elmarad, csak sokkal később, az örvényesi Huszár étteremben sikerül egy jót kávéznunk. Meg üdítőznünk.


Az örvényesi Huszár. Jó hely, kedves pincér-népséggel

Akaliban tízórai. Meleg van, talán a legmelegebb a héten. Árnyas és napos szakaszok váltják egymást, az előbbinek nagyon tudunk örülni.


Ez a napos, meleg szakaszon készült - megállás szigorúan csak árnyékban

Badacsonyban táncoló virágöntöző nézegetés, rövid pihivel egybekötve. Nem erőltetjük fel a gyerekeket a római útra, inkább a forgalmas 71-esen megyünk. Kb. háromkor érkezünk Szigligetre, a csapat megebédel, én húzok (tekerek) tovább, pihenőt Vonyarcig csak egyet tartok, azt viszont muszáj a nagy melegre való tekintettel. Házigazdáinkat is ott találom, ők jó ebéddel kedveskednek, de nem maradok sokáig, vár a csapat. Felkötöm az utánfutót az autóra, és irány Szigliget. A-t még ott érem, éppen indulnak haza. Egy utolsót még én is csobbanok a Balatonban, felcuccolunk, és mi is indulunk. Sötét lesz, mire megérkezünk, a gyerekek már nagyon-nagyon fáradtak, de ez érthető egy ilyen nap után.


Végül is (szinte teljesen) sikerült megkerülnünk a Balatont egy 10, 11, és 13 éves gyerekkel, a pár kimaradt kilométertől tekintsünk most el, annak szervezési okai voltak csak.
Jól van fiúk, büszkék lehettek magatokra, én meg rátok!


Kerékpárút - mindegy, hogy hol

 

««       »»

Elérhetőség a következő címen: pungorgy kukac freemail pont hu